Tudástár

Cikkeink

Helyzetek, melyek adókedvezményekre jogosítanak

2021-07-14
adó

Alapvetően minden jövedelem adóköteles, a kivételeket csak a törvény mondhatja ki, mivel a befizetett adókból biztosítja az állam a feladataihoz szükséges fedezetet.

Bővebben...

A családosoknak szánt SZJA visszatérítés részletei

2021-07-02
szja visszatérítés

Orbán Viktor bejelentése alapján a családosok 2022-ben visszakaphatják a 2021-ben befizetett személyi jövedelemadójukat.

Bővebben...

Hány nap szabadság jár?

2021-05-19
szabadságolás

A munkavállalók számára a törvény szerint 20 nap alapszabadság jár egy évben, majd ez az életkor előrehaladtával pótszabadságokkal egészül ki. Ezen kívül különböző jogcímek alapján többféle pótszabadság is igényelhető az arra jogosultaknak.

Bővebben...

Mire használjuk a kulturális belépő cafeteriát?

2021-05-03

Az utalványokat és belépőket csak bizonyos keretek között lehet felhasználni, a juttatás típusától függően.

Bővebben...

Lehet-e egy munkavállalónak több munkaviszonya?

2021-05-03
több munkaviszony

Az utóbbi időben egyre több ember szembesül megélhetési problémákkal. Ilyenkor gyakran kettő-három párhuzamosan végzett állásban találják meg a megoldást, ennek jogi következményeivel azonban kevesen vannak tisztában. Összeszedtük, mire érdemes figyelni.

Bővebben...

Az adóbevallásról egyszerűen

2021-04-19

Az adóbevallás menete elsőre sokak számára bonyolult útvesztőnek tűnhet. Kis odafigyeléssel, utánaolvasással azonban egyszerűen és gyorsan megoldhatjuk a dolgot.

Bővebben...

Gyakran Ismételt Kérdések

A kapcsolattartás kérdéseit minden esetben személyre szabottan egyeztetjük, és azt a formát választjuk, mely az Ön cége számára a legideálisabb. Megállapodhatunk úgy, hogy a nyomtatványokat összekészítjük, és Ön adja át a munkavállalóknak, illetve igény szerint postai úton is eljuttathatjuk az alkalmazottainak.